Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Αποστολή SMS για μετακίνηση

Σύμφωνα με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, για να μετακινούμαστε θα πρέπει να έχουμε ένα έχουμε ένα τυπωμένο έγγραφο μαζί μας, ή να έχουμε στείλει ένα ειδικό SMS.

Για την αποστολή του SMS:
α) Ανοίγουμε την εφαρμογή "Μηνύματα" του κινητού (αν εμφανιστεί συγκεκριμένο άτομο που έχουμε ανταλλάξει μηνύματα, πατάμε το κουμπί "Πίσω" ώστε να εμφανιστεί η λίστα με τα διάφορα άτομα)

β) Πατάμε το σύμβολο που είναι κάτω δεξιά και μοιάζει είτε με μολυβάκι είτε με +

γ) Γράφουμε σαν παραλήπτη το νούμερο 13033

δ) Πατάμε στο άλλο κουτί για να γράψουμε ένα προκαθορισμένο κείμενο το οποίο αποτελείται από έναν αριθμό, το ονοματεπώνυμό μας και τη διεύθυνσή μας. Ο αριθμός αντιπροσωπεύει τον λόγο που μετακινούμαστε ανάμεσα στους  εξής :
  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
2 Αναστάσης Λάππας Βεκιαρέλη 11 Φιλοθέη


ε) Πατάμε το σύμβολο της αποστολής που ίσως μοιάζει με σαΐτα. Το μήνυμα δεν έχει χρέωση αλλά επειδή το νούμερο είναι 5ψήφιο, το κινητό μπορεί να ζητήσει επιβεβαίωση αποστολής, οπότε κάνουμε Αποδοχή

Σύμφωνα με το παραπάνω παράδειγμα, ο Αναστάσης σκοπεύει να πάει στο σούπερ μάρκετ (η διύθυνση είναι επίτηδες άλλη, διότι το πάρον άρθρο είναι δημόσιο στο ίντερνετ και δεν πρέπει να φαίνονται τέτοια προσωπικά δεδομένα)
Αφού στείλετε το μήνυμα θα λάβετε μία απάντηση σαν επιβεβαίωση που θα αναφέρει τα στοιχεία που στείλατε. Φυσικά θα πρέπει να έχετε και την ταυτότητά σας μαζί, όταν θα βγείτε.

2 σχόλια: