Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Προσοχή

Όπως λέει η παροιμία "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται" έτσι και στην περίοδο της πανδημίας εμφανίστηκαν επιτήδειοι που προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο. Έτσι:
  • Δεν ανοίγουμε SMS από αγνώστους, αλλά κι αν ανοίξουμε επ' ουδενί δεν πατάμε τη σελίδα που μας προτρέπουν να επισκεφτούμε.
  • Η τράπεζα δεν θα μας ζητήσει να αλλάξουμε κωδικό στέλνοντας email. Μόνο όταν μπούμε από μόνοι μας στη σωστή ιστοσελίδα (πχ eurobank.gr alpha.gr nbg.gr piraeusbank.gr) μπορούμε να αλλάξουμε κωδικό.
  • Το ελληνικό κράτος έχει τα email μας από το TaxisNet και μέσα από αυτό έστειλε οδηγίες τον πρώτο καιρό της πανδημίας.  Η διεύθυνση του αποστολέα τελείωνε με ...@taxisnet.gr Αν λάβουμε οδηγίες από άλλους για τον κορωνοϊό θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.
  • Επίσης, πολλές φορές παρατηρείται να λαμβάνουμε από έναν φίλο μας στο Facebook μήνυμα με συμβουλές αλλά τελικά το μήνυμα να έχει κακόβουλο σκοπό. Ο φίλος μας είτε το έστειλε κατά λάθος, είτε έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο για να μάς ενημερώσει. Προσοχή λοιπόν ακόμα και αν το μήνυμα έρχεται από κάποιον γνωστό. 
  • Πρέπει να είμαστε γενικά καχύποπτοι. Προτιμάμε να ενημερωνόμαστε από κάποιο κανάλι της τηλεόρασης, μία εφημερίδα ή από τις αντίστοιχες ιστοσελίδες των προαναφερθέντων μέσων.

Καλή συνέχεια με Υγεία και υπομονή.

9 σχόλια:

  1. Χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ,ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΣΟΥ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΕΠΕΙΔΗ,ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ,ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ "ΑΣΤΕΡΙ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΛΩΣΣΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ Ε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή