Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Καραντίνα λόγω κορωνοϊού


Η πανδημία που ξέσπασε στην Κίνα και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, μας αναγκάζει να αλλάξουμε τη ζωή μας για λίγο καιρό. Ευτυχώς η τεχνολογία παρέχει τρόπους να ανταπεξέλθουμε,
Οι υπολογιστές δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους. Έτσι, σε αυτήν την περίοδο που έχει επικρατήσει το σύνθημα #ΜένουμεΣπίτι, είναι απόλυτη ανάγκη να εφαρμόζουμε ό,τι έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια στα μαθήματα Η/Υ του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού. Δηλαδή επικοινωνούμε (μέσω email, Skype κλπ.), ψυχαγωγούμαστε (μέσω YouTube, live24.gr κλπ.), μαθαίνουμε τις ειδήσεις μέσα από τις εφημερίδες και κάνουμε online συναλλαγές (όπως πληρωμή λογαριασμών, web banking κλπ.) χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή μας από την άνεση του σπιτιού μας.
Φαίνεται περίεργο που κάποιοι συμπολίτες ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να κάτσουν στο σπίτι και θέλουν να βγουν έξω να "ξεσκάσουν". Δηλαδή στον πόλεμο του '40 και την κατοχή, που έπρεπε για λόγους ασφαλείας να μένουν στο σπίτι, τι έπαθαν; Μάλιστα τότε μετά βίας υπήρχε ένα ραδιόφωνο στα σπίτια και όχι σε όλα. Σήμερα που έχουμε ραδιόφωνο, τηλεόραση, υπολογιστή, smartphone, ίντερνετ και μπορούμε να παραγγέλνουμε τα τρόφιμα, μόνο όταν πολύ ανάγκη πρέπει να βγούμε.

Εύχομαι Υγεία σε όλους και υπομονή. Όπως έχει γράψει στο βιβλίο του ένας παλιότερος μαθητής: ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...

4 σχόλια: