Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

ΕΚΛΟΓΕΣ

Από 18 Ιανουαρίου μέχρι 15 Φεβρουαρίου η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή - Ποια θεωρούνται τα 152 «ναι»

tsip-kam-theo_main01

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποκλείσει την ψήφιση της συμφωνίας για «Βόρεια Μακεδονία» τον Μάρτιο όπως θα ήθελε ο Καμμένος

Σε περίοδο πολιτικού καύσωνα εισέρχεται η Βουλή το ερχόμενο διάστημα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται να φέρει την Συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση εως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί από τον χρόνο ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών από την Βουλή των Σκοπίων αλλά και από την διευθέτηση των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων που δρομολογεί η απειλή αποχώρησης των ΑΝΕΛ από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση και διαδικασία κύρωσης από το ελληνικό κοινοβούλιο τοποθετείται από τις 15-18 Ιανουαρίου εως τις 15 Φεβρουαρίου ή το πολύ εως το τέλος του ερχόμενου μήνα καθώς ο Μάρτιος έχει πλέον αποκλειστεί.  

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής των Σκοπίων η κοινοβουλευτική διαδικασία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αναμένεται να ξεκινήσει στις 9/1 και να ολοκληρωθεί στις 12 ή 15/1 το αργότερο.

Υπο αυτά τα δεδομένα από τις 18/1 και μετά ανοίγει ο δρόμος για την κατάθεση της Συμφωνίας στην Ελληνική Βουλή. Αυτό άλλωστε προβλέπει και το κείμενο της Συμφωνίας στο άρθρο 1 παρ. ζ όπου επισημαίνεται πως «μόλις το δεύτερο μέρος (σ.σ. ΠΓΔΜ) γνωστοποιήσει την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων συνταγματικών τροποποιήσεων και όλων των εσωτερικών νομικών διαδικασιών προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η παρούσα Συμφωνία, το Πρώτο Μέρος (σ.σ. Ελληνική Δημοκρατία) θα κυρώσει χωρίς καθυστέρηση την παρούσα Συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου