Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

διορισμοί εκπαιδευτικών

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών κατά του συστήματος διορισμών UPD

ekpaideutikoi.jpg

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο ΠαιδείαςΣυγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Πανελλαδική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές μία μέρα πριν από το άνοιγμα των σχολείων ζητώντας την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου γι' αυτούς σχεδίου για το σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία.
«Όχι στις αντεκπαιδευτικές κυβερνητικές πολιτικές που διαλύουν το δημόσιο σχολείο» έγραφε πανό των συγκεντρωμένων που διαφωνούν με τα κριτήρια για αναγνώριση προϋπηρεσίας με «πλαφόν», ακαδημαϊκά προσόντα βάσει μοριοδότησης και κοινωνική κατάσταση, τονίζοντας πως οι διορισμοί αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό.
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σημειώνουν ότι το νέο σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας», ενώ κάνουν λόγο για «εμπόριο ελπίδας» από πλευράς υπουργείου προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και για περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.
Όπως έγραφε την Παρασκευή δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», το υπουργείο δημιουργεί ένα σύστημα κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν της φιλοσοφίας πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα υλοποιώντας «τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για τα “εργασιακά προσόντα”, τις πιστοποιήσεις και τις δεξιότητες που πρέπει “διά βίου” να κυνηγούν οι εργαζόμενοι για μια κακοπληρωμένη και επισφαλή θέση εργασίας».
Tην Παρασκευή ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία δίνοντας ραντεβού για νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στις 13:00 με πορεία προς τη Βουλή.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου