Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ.


Μία από τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου είναι η επικοινωνία. Στις μέρες μας γίνεται με τον πλέον εύκολο τρόπο. Πως όμως ξεκίνησαν οι άνθρωποι να επικοινωνούν και πως επικοινωνούσαν σε μία περίοδο που τα κινητά φάνταζαν ένα… όνειρο;

Την απάντηση θα τη βρείτε - ή καλύτερα θα την δείτε – στη Νέα Κηφισιά, στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, το οποίο είναι το Τιμώμενο Μουσείο του 2018 για την Ελλάδα, από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), που απονέμει την τιμητική αυτή διάκριση κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου).

Ο Μάιος είναι ο μήνας που γιορτάζουν όλα τα μουσεία του κόσμου και είναι μία ευκαιρία να θυμηθούμε πόσο σημαντικά είναι για τις ζωές μας. Στο μυαλό των περισσότερων παιδιών μπορεί να φαντάζουν βαρετά, όμως αυτό δεν συμβαίνει στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ καθώς ο τρόπος ξενάγησης είναι μοναδικός, παιδαγωγικός και ψυχαγωγικός ταυτόχρονα, με παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις και φυσικά με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Οι επισκέπτες, έχουν την ευκαιρία να δουν τα 25.000 εκθέματα του Μουσείου, να μάθουν την ιστορία της τηλεπικοινωνίας και να ανακαλύψουν πως η τεχνολογία μπήκε σιγά σιγά στη ζωή μας. Οι πιο παλιοί, θα θυμηθούν την εποχή… προ κινητών, θα ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και θα δουν τα πρώτα σταθερά τηλέφωνα αλλά και τα πρώτα κινητά τηλέφωνα.
Πηγή:Καθημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου